12. 4. 2014
DSC04582
Ač název dnešního příspěvku zní možná trochu bulvárně, tak Simonek ještě není chovný a ani se nestala žádná nepříjemnost s fenkou Kokršpaněla od vedle, ale Itálek byl prostě a jednoduše na svodu! Svod pořádal OMS pro Prahu 5 a 6 a konal se na louce v Šárce, před jedním slavným rychlým občerstvením, které má ve znaku žluté EM, pak také veselého klauna a prodávají se tam hamburgery (značku firmy ovšem nemohu jmenovat, neboť jakákoliv reklama je na těchto stránkách nepřípustná).
DSC04584Psů se dostavilo přiměřeně (Maďárci, Jezevčíci, Setři a pár dalších plemen), takže za dvě hodiny bylo doposuzováno. A jak to dopadlo? Bezvadně. (Viz. posudek ve fotogalerii). Simon má chrup úplný, skus nůžkový, heboučkou srst, ideální výšku a váhu, ouška krásně dlouhá a sametová, silnou kostru a povahu něžnou i uličnickou. (A mimochodem dnes, 13. dubna, kdy příspěvek píšu, je Símovi přesně 11 měsíců. Takže za měsíc budu muset vařit dort, ach jo!)
DSC04611Po úspěšné misi jsme ještě prošli naši oblíbenou Šárku a pak jsme odjeli na venkov trénovat aporty a lítat po lesích a loukách. Simonek už nosí aporty čím dál tím těžší a taky jsem mu natáhla jeho první vlečku. Zvládl jí skvěle. Hned mu došlo co má dělat.
Stejně tak jak trénuji se Simonem, ale musím trénovat s Instem! ! ! Je neskutečně nažhavený do čehokoliv z loveckého výcviku a to nejen proto, že to dělá Simon a funguje tam jakási žárlivost. Když jsem Instinkta pustila z domu kde byl zavřený, protože jsem se věnovala Simonovi a vlečce, vylítl na louku, hned si šel tu vlečku také udělat a když na jejím konci nenašel kýžený aportek, začal strašně rozčíleně štěkat!
Kdo ví, když bude stále tak výborně pracovat možná se (i v jeho deseti letech) pokusíme opravit všestranky ze třetí ceny na nějakou lepší cenu…:)