1. 4. 2014
DSC04552
V tento veselý, první dubnový den, jsme se rozhodli prozkoumat tajemný ostrov. Nejdříve ale musel Simon zvládnout očkování druhé dávky vakcíny proti Borelióze, protože klíšťata budou toto léto útočit strašnou silou. Zvládl to bez mrknutí oka. (Za to Inst, který mu dělal pouze doprovod, protože jako dospělému psu mu stačí očkování už jen jednou ročně, se v ordinaci veterinárního lékaře klepal jako ratlík! Jen ovšem překročil práh dveří směrem do ulice, stal se z něj zase sebevědomý pes a tak jsme se mohli vydat na průzkum ostrova.)

 

DSC04540
Ten tajemný ostrov je v centru Prahy a jmenuje se Štvanice. Ještě nikdy jsme tam nebyli. To ale byla kardinální chyba, protože je to tam úžasný! Když se člověk vymotá z dopravního uzlu a shonu velkoměsta, sestoupá schody na ostrov, ocitne se najednou jakoby v jiném světě! Je tam klid, ticho, svoboda, tenisté, skejťáci a osamělý labuťák (asi Pán ostrova), který pořád syčí a nehne se z místa, i když teče řeka zběsilým proudem, i když se mu dívá upřeně do očí pes strakáček a dokonce i když se ho snaží pohladit po hlavičce jakási nerozumná holka.

 

DSC04566
Celý ostrov jsme prošli dvakrát. Kluci se nemohli nabažit vody, která byla k dispozici kdykoliv se jim zlíbilo, takže jsme tam určitě nebyli naposled. Příště ale nesmíme rozhodně zapomenout na rohlík pro Pána ostrova!

 

DSC04562