21. 4. 2018
Do šeda
Tááák, konečně jsme s Delfínem vyrazili na první zkoušky a to na zkoušky vloh, kterými začínám vždy s každým svým loveckým psem.
Zkoušky pořádal OMS Praha 3. Tedy, dalo by se říci, můj domovský OMS, jelikož já jsem žižkovák (pane inženýre (Králíku), vy jste taky žižkovák?).
A skvělý bylo, že před dnem “D” probíhaly čtyři nácviky. Takže se člověk a hlavně pes seznámil s terény, kde se budou zkoušky konat a navíc se z lidí, nácviků účastnících, vytvořila skvělá parta. Tím pádem jsme se na zkouškách cítili jako na rodinném dýchánku.

 

IMG_0530
Sraz osmi statečných byl v restauraci U Kubíčků, kolem které chodíme, když jdeme oblíbenou trasu okolím Cukráku, blízko naší chalupy. Takže jsem na zkouškách byla opravdu jako doma.
Celá akce probíhala v honitbě Prahy 3, Riegrovy sady. Né, kecám. V honitbě Prahy 5 – Lipencích, v dosti náročném terénu – řepce, téměř do pasu.
Vylosovali jsme si osmičku. Osmí z osmi psů. Takže než jsme šli na to, mohli jsme ještě promýšlet taktiku, koupat se ve Vltavě (tedy Berounce, jak jsem byla poučena) (ale pro mě je každá řeka Vltavou) a s údivem pozorovat opalující se dělníky, kteří měli ale jistojistě spíše opravovat místní most.

 

Delfín na poli
A jak ten můj šedivej drak dopadl? Skvěle. Zkoušky udělal v první ceně, nos 4 a získal 207/228 bodů. (No ano, nějaký ty trojčičky byly, ale já mám i přes to velkou radost!).
A Delfí už má taky vystaven pracovní certifikát.
Tak pac a pusu a teď hrrrr na aporty!