28. 6. 2014
DSC05373Týden se s týdnem sešel a my vyrazili na další výstavu, tentokrát národní, pořádanou v Klatovech. Ještě nikdy jsme se klatovské výstavy neúčastnili a tak jsem byla zvědavá na to, jaké to tam bude.
Už na nádraží byla cítit nádherná, prázdninová, jihočeská atmosféra. Skauti odjížděli na tábor, panímámy s prázdnými košíky se chystaly do vedlejší vesnice na třešně a starý výpravčí si pokuřoval na lavičce a pozoroval všechen ten cvrkot.
DSC05340
Výstavní areál (tedy ve skutečnosti atletický stadion) se nacházel kousek od nádraží, takže jsme tam byli coby dup a zařadili se do dlouhé fronty, co se táhla od přejímky.
Svůj kruh jsme brzy našli a tak jsme mohli pořádně projít celý areál, dát si ledovou kávu a taky maliny a jahody, zcela grátis, věnované přírodou a rozseté všude po stranách areálu.

 

DSC05377No a jak Simonek dopadl?
Ve třídě mladých mu rozhodčí Leoš Jančík zadal známku V1 a titul CAJC a BOJ. A posudek?:
” 13-ti měs. pes, silná kostra, standardního brakoidního typu, nůžkový skus, plný chrup, korektní čenichová partie, ucho dobře nasazeno, oko odpovídá barvě srsti, dobrý formát, pes by mohl být výraznější v zádi, ocas korektní, hrudník standardní, výborná mechanika i úhlední.”
DSC05380
Byla to skvělá výstava. Taková jakoby jiná. Možná tím areálem nebo podnebím Jižních Čech, ale prostě myslím, že jsme tam nebyli naposledy.
Krásné prázdniny všem!