17. 5. 2014
Simon
V chladné, květnové, sobotní ráno jsme se Simonem vyrazili na zkoušky vloh, které pořádal OMS pro Prahu 5 + 6. Zkoušky se konaly v pražské honitbě, takže žádné velké cestování, prostě pohodička. Sraz byl v lovecké chatě pořádajícího spolku na Zličíně. Chajdička to byla útulná, neboť v krbu praskal oheň, na zdi byl vycpaný tetřev a samorosty.
Nástup byl v 9 hodin. Byli jsme rozděleni na dvě skupiny (ohaři a ostatní plemena) a já jsem nám vylosovala číslo osm – protože ohařů bylo osm, šli jsme na řadu jako poslední.
Pak jsme se rozjeli auty do honitby a cca 5 hodin jsme čekali, povídali, čekali, mrzli a mokli, protože ten sobotní květnový den byl bohužel hrozně chladný a deštivý. A už jsme se těšili až půjdeme na řadu, zahřejeme se pohybem a změníme terén.
No a pak to přišlo. Simon hledal s obrovskou chutí, velmi vytrvale (díky tomu dlouhatánskému čekání byla jeho turbo energie přeci jen trochu vyčerpaná, takže byl tím lépe ovladatelný). Hledali jsme hodně dlouho, protože jsme nemohli na žádnou zvěř narazit.
A výsledek? Simon došel v první ceně, což je sice skvělé, ale bodově je to bída – 194 bodů a tabulku má spíše než vyčtyřkovanou, vytrojkovanou.  Takže nedá se svítit. Na podzim si Simon zkoušky vloh zopákne (a já samozřejmě s ním).
Ať tedy žijou prázdniny strávené v poli :-D

 

DSC05047